Sörös csirke recept
A Sörös csirke hozzávalói:4 db mellhús vagy 4 db egész comb
1 üveg sör
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
só,
bors
őrölt kömény
olaj a sütéshez.
A Sörös csirke elkészítési módja:
A csírkét lebőrözzük, de nem muszáj. egy mély tálba rakjuk és leöntjük sörrel. Ebben pácoljuk, lehetőleg az előző este pácoljuk be. Sütés előtt egy-két órábal kiszedjük a pácléből, sozzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel megszórjuk, pihentetjük. Közben apróra összevágjuk a hagymát. Felforrósítjuk az olajat, fehéredésig átsütjük rajta a húsdarabokat. Ha mindet kiszedtük, megdinszteljük a hagymát, beletesszük a zúzott fokhagymát, visszarakjuk a hősdarabokat, lassú tűznél a sörös páclével locsolgatva puhára pároljuk.(kb. 1 óra alatt készül el.
rizskörettel, friss salátával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: DOMA, 2007. szept. 26. 06:47
A sörös csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.