Sajtos vendégváró recept
A Sajtos vendégváró hozzávalói:40dkg liszt
24dkg margarin
8dkg sajt (+15dkg a tetejére)
15g só
1tk sütőpor
2 tojássárga +1 egész tojás
2 ek tejföl
A Sajtos vendégváró elkészítési módja:
A lisztet, a sót, és a sütőport összekeverjük, hozzákeverjük a reszelt sajtot(8dkg), rácsipkedjük a margarint. Ha nagyon kemény, akkor nagylyuku reszelőn is ráreszelhetjük a lisztes keverékre, összemorzsoljuk. A tojásokat összekeverjük a tejföllel és összegyürjuk a tésztát vele. Hűtöben pihentetjük fél órát. Hűtőből kivéve téglalapra kinyújtjuk 0,5cm vastagságban, letojásozzuk a tetejét, megsózzuk(de csak finoman, mert borzasztó, amikor elsózzuk!), leszórjuk reszelt sajttal, felvágjuk kis rudakká(2x5cm kb), és 180°C-on aranybarnára sütjuk.
Nagyon finom, és egyszerű megcsinálni!:)
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 50bcf39cb3, 2008. dec. 31. 11:13
A sajtos vendégváró elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.