Karfiol rántva recept



50 dkg karfiol,
40 dkg liszt,
2 db tojás,
12 dkg zsemlemorzsa,
só,
1/2 citrom,citromfű,
0,5 l olaj a sütéshez.
A Karfiol rántva elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedjük,megmossuk. Citromlével és citromfűvel ízesített sós vízben félig puhára főzzük,leszűrjük,lecsöpögtetjük,lisztben,felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk. Közepesen forró olajban megsütjük,a felesleges olajat papírszalvétával leitatjuk róla.
Hidegen mártásokkal előételként kínáljuk,
vagy sülteket körítünk vele.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. júl. 5. 17:23
A karfiol rántva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.