Cseresznyés pite recept


40 dkg cseresznye,
8 db tojás,
20 dkg kristálycukor,
15 dkg zsemlemorzsa,
2 dkg vaj
2 dkg porcukor,
fél csomag vaníliás cukor,
A Cseresznyés pite elkészítési módja:
A csersznyét kimagozzuk,2 evőkanál porcukorral meghintjük,fél óráig állni hagyjuk,óvatosan kinyomkodjuk a levét. Nyolc tojás sárgáját nyolc evőkanál cukorral,habosra keverjük. Hozzáadjuk a nyolc tojás felvert habját és nyolc evőkanál zsemlemorzsát. Az egészet lazán összekeverjük és kivajazott tűzálló üvegtálba, vagy tepsibe töltjük. A tetején egyenletesen elosztjuk a cseresznyét,és közepes hőfokon(150-180 C fokon) megsütjük(kb 25-30 perc)
A sütőből kivéve-még melegen-szórjuk meg a tetejét,vaníliás porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. júl. 4. 16:09
A cseresznyés pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.