Rókafarok recept
A Rókafarok hozzávalói:6 tojás
37 dkg porcukor
37 dkg liszt
1,5 dl étolaj
1,5 dl víz
1 sütőpor
A Rókafarok elkészítési módja:
A 6 tojássárgáját kikeverjük a 37 dkg porcukorral,a 1,5 dl étolajjal,és a 1,5 dl vízzel.Hozzáadjuk a sütőporral elkevert 37 dkg lisztet,majd végül a 6 tojás felvert,kemény habját. Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk. Az egyik részbe egy evőkanál kakaót,a másik részbe egy puncs pudingot keverünk.A harmadik rész sárga marad(nem teszünk hozzá semmit.) Őzgerinc sütőben sütjük.(Ez a mennyiség 2 őzgerinc sütőben fér el.)
Érdemes először a sárga,majd a barna végül a rózsaszín tésztát beleönteni(egymásra rétegezni) a sütőben.
A tetejét be lehet vonni csokoládémázzal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mankamanka, 2007. júl. 4. 15:12
A rókafarok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.