Rántásos rétes recept


- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 2 pohár (4 dl) tejföl
- 1 egész tojás
- fél marék kristálycukor
- 1 csipet só
A rántáshoz:
- 8 dkg zsír
- 5 dkg liszt
A töltelékhez:
- túró, mák, dió, alma, meggy, káposzta, stb,
A Rántásos rétes elkészítési módja:
A tészta alapanyagait jól összegyúrjuk, elnyújtjuk. A zsíról és lisztből világos rántást készítünk, rásimítjuk a kinyújtott tésztára. Felsodorjuk mint a beiglit és fél órát hideg helyen pihentetjük. Pihentetés után kb. 10 cm-es rudakra vágjuk és a lehető legvékonyabbra, téglalap alakúra nyújtjuk. Nyújtófára tekerjük és konyharuhára terítjük szét. Megkenjük olajjal és rárakjuk vagy rászórjuk a tölteléket. A konyharuha segítségével 3 ujjnyi szélesen lazán felgöngyöljük. Olajjal kikent tepsibe rakjuk, tetjét tejföllel vagy olajjal megkenjük és forró sütőben kisütjük. Ferde szeletekre vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.
A töltelékeket a tészta kinyújtása előtt készítsük el és a főtt anyagokat hűtsük ki.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szelim, 2007. júl. 4. 09:54
A rántásos rétes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.