Nápolyi szelet (grillázs) recept
30 perc
A Nápolyi szelet (grillázs) hozzávalói:
- 30 dkg vaj v. margarin
- 30+30 dkg cukor
- 6 tojássárgája
- 30 dkg durvára vágott dió
- 6 ostyalap
A Nápolyi szelet (grillázs) elkészítési módja:
30 dkg vajat vagy margarint kikeverjük a tojások sárgájával és 30 dkg cukorral. Tűzre tesszük és állandó kevergetés mellett kis lángon addig főzzük, míg krémszerű nem lesz. Ezzel egyidejűleg 30 dkg cukrot karamellizálunk (addig pirítjuk, míg világosbarna folyadékká válik). A tűzről levéve a két masszát alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a gorombára vágott diót, és 3 ostyalapra simítjuk egyenlő arányban. Befedjük 1-1 ostyalappal és lepréseljük. Hosszúkás szeletekre vágjuk.
Gyorsan dolgozzunk, mert a karamell gyorsan keményedik!
Igen finom édesség!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szelim, 2007. júl. 5. 07:25
A nápolyi szelet (grillázs) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.