Diós karalábé. recept


4 db primőr karalábé,
15 dkg dióbél,
10 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg liszt,
2db tojás,
4 dl olaj a sütéshez,
só,petrezselyem.
A Diós karalábé. elkészítési módja:
A karalábét meghámozzuk,félujjnyi vastag szeletekre vágjuk.Sós vízben négy-öt percig főzzük. Leszűrjük,leitatjuk. A dióbélt ledaráljuk,vagy egészen apróra vagdaljuk,zsemlemorzsával összekeverjük. A felvert tojást kevés sóval ízesítjük,és finomra vágott petrezselymet keverünk hozzá. Közepesen forró olajban pirosra sütjük,az előzőleg lisztben,tojásban és morzsás dióban megforgatott karalábészeleteket.
Sült szárnyasok mellé tálaljuk.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. júl. 2. 17:21
A diós karalábé. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.