Tökös rétes recept



80 dkg spárgatök,
1 csomag kapor,
6 dkg vaj,
1 csomag réteslap,
fél citrom,
őrölt fehérbors,
5 dkg zsemlemorzsa
A Tökös rétes elkészítési módja:
A tököt meghámozzuk,hosszában kettévágjuk,magházát evőkanál segítségével kikaparjuk,majd legyaluljuk,kissé megsózzuk,néhány percig állni hagyjuk,ezt követően levét kinyomkodjuk.Kicsit nedves ruhaszalvétán kiterítjük a réteslapot-célszerű két lapot egymás tetejére tenni-és néhány csepp olvasztottvajat csurgatunk rá.Meghintjük zsemlemorzsával és a lapok egyik szélén henger alakúra formázva, elosztjuk az előkészített tököt,finomra vágott kaporral,őrölt borsal meghintjük,néhány csepp citromlével meglocsoljuk,és a szalvéta segítségével szorosan felgöngyöljük.Vajjal kent tepsibe helyezzük,tetejét is olvasztott vajjal megkenjük,mielőtt a közepesen forró sütőbe tesszük.150-160 C fokon 25-30 perc alatt pirosra sütjük.Azonnal tálaljuk,de hidegen is kitűnő.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. jún. 30. 16:42
A tökös rétes elkészítési módja és hozzávalói.