Cseh torta recept
120 perc
A Cseh torta hozzávalói:
Tészta:
45 dkg liszt
15 dkg margarin
1 dkg szalagáré
1 db tojás
15 dkg porcukor
2 dkg kakaó
2 dl tejföl
Töltelék:
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
4 dl tej
3 kanál liszt
Máz:
5 dkg margarin
10 dkg cukor
2 dkg kakaó
2 kanál tej
Egy piskóta lap a két tortalap közé:
2 tojás
2 evő kanál liszt
2 evő kanál cukor
2 evő kanál víz
fél csomag sütőpor
A Cseh torta elkészítési módja:
A tésztánál felsoroltakat összegyúrjuk, ebből sütünk két téglalap alakú tortalapot. Kisütünk egy ugyan ilyen nagyságú piskóta lapot, amit majd a kettő közzé teszünk. Elkészítjük a tölteléket. Sűrűre főzzük a tejet a liszttel, hagyjuk kihülni. Kikavarjuk a vajat a cukorral és hozzáadjuk. Vaníliás cukorral lehet még ízesíteni. A töltelék felét kenjük az egyik tortalapunkra, ráhelyezzük a piskótalapot és a krém másik felével bekenjük és erre jön a második tortalap. A máz hozzávalóit egy pillanatra felfőzzük és ezzel bekenjük a tortát.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2008. dec. 2. 15:49
A cseh torta elkészítési módja és hozzávalói.