ahogy izlelgetem a topikod temajat, az a baj, hogy valoszinuleg te nem fogod fel, hogy nem veszed igenybe a gyereked igenyeit. teljes mertekben te akarod kontrollalni.
magambol kiindulva szerintem inkabb beszelgess vele az erzeseirol es ne ugy allj hozza, hogy "hogy fogom meggyozni mindenkeppen", hanem egyszeruen HAGYD, hogy o dontson. a sajat elete, a sajat dontesei. ehhez mar eleg nagy. nem neked kell megovnod mindentol. majd 30 evesen is ott allsz mellette, hogy megmondd, alairja-e a kapott szerzodest az uj allasanal? nyilvan nem.
bele sem gondolsz most, de iszonyu kontrollalo a viselkedesed, ezt a legjobb szandekbol irom, hogy ne jarjatok ugy, mint en meg az anyam. szabalyosan titkoloznom kell elotte, mert minden informaciot szorgosan gyujt, hogy visszaeljen vele es nem is tud rola, hogy amit csinal, nem normalis.
Gimnáziumba jóval nehezebb bejutni mint szakközépbe, viszont az 5 év mire végez. Ha nem tetszik neki a rendszer akkor menjen el dolgozni, és fizesse a lakbért 🤷🏻♀️
az en anyam is ezt hiszi. en mar 40 fele kozelitek... es meg mindig ezt hiszi.
sajnalom, de egyszeruen egy onallo, kulon eletet kell elnie a gyerekednek, es kamaszkorban a legegyszerubb ezt elkezdeni. erzelmileg nem kotheted magadhoz eroszakkal.
Azzal hogy itt nyitsz újabb és újabb fórumot ugyanarról, nem lesz kevesebb a bajod. Emlékszem, a másikban mindenki leírt minden lehetségeset amijavasolható. A gyerekedet sajnáljuk, de a tanácsokat nem fogadod meg bárki írja.
Van egy SNI és autizmus spektrum zavaros gyermekem, beadtuk 3 iskolába is a jelentkezést. Az első egy távoli iskola lenne ahol pszichológiai tesztet kell írni a felvételihez, a másik kettő iskola helyben lenne gimnázium és ugyan az a szak középiskola. Ma kaptuk meg a levelet a helyi iskolától hogy március 6-án lesz a vizsgálat és a teszt írás. Hisztizik, hogy Ő a vidéki iskolát akarja de onnan még nem kaptunk visszajelzést. Nem érti meg, hogy nem fogom tudni fizetni a kollégiumot és egyebeket sem, az itteni iskola meg várja szeretettel. Persze itt is ha nem megy át a teszten akkor marad a gimnázium. Hogyan értessem meg vele, hogy nem fog tudni a vidéki iskolába járni? Valamint jelent az valamit hogy az itteni iskola már jelzett a vidéki pedig nem? Nem akarom hogy oda járjon, önellátásra képtelen és fizetni sem tudnám az iskolát. Nem fogom aláírni a vidékit, a teszt pedig mindent megold 6-án. Mert ha itt nem megy ott sem fog. Kisgyermek gondozó szeretne lenni, ki vagyok készülve miatta, nem értem miért akar távolra menni? Ti engednétek? Vagy egyáltalán mit tennétek a helyemben?