Nem fogja fel a gyerekem, hogy ez nem megy (beszélgetés)
Meg! A vidéki iskolában sialmas tesztet írt, de az itthoniba ma kiválóan dolgozott, fel is vették. Annyi hogy módosítunk az iskolák sorrendjén. Nekem az a legfontosabb, hogy ahova felvették most szárnyal az örömtől. 50 métere van az iskola tőlünk és ugyan azt a szakmát tanulhatja
Ezek szerint megoldódott.
Meg oldottuk az osztályfőnökkel és igazgatóval, vissza vonjuk a jelentkezési lapot, az iskola kiveszi a vidéki intézményt így autamtikusan a gimnázium lesz az első helyen. Ma már eljutottunk odáig a Lányommal hogy elfogadja az iskola döntését. Ez a legjobb és optikus döntés amit hoztam!
ennek az eletkorhoz semmi koze nincs. nyilvan ez a te eleted, ugy rontod el, ahogy akarod, nekem mindegy. :)
Ja érzelmileg éretlen vagyok közel 55 évesen, és gyerekes is. Fogalmad nincs róla min megyek át mint szülő.
ha megírja a tesztet és átmegy rajta isten lássa a lelkem megnyugszom. Tudom, hogy nem képes rá és akkor nincs kedvec ha nem képes teljesíteni a tessztet akkor halott ügy!
én a mai napig összekeverem a d,meg a b -t.
utáltam is az összeset.csak a humánt szerettem.
Ez nagyon gyerekes hozzaallas, hogy "akkor en mar sose inditok semmit", igy egy 5 eves gyerek beszel, amikor megsertodik. Erzelmileg eretlen vagy, semmilyen kritikara nem reagalsz jol. Igen, az emberek felreirnak dolgokat, human vagy real, ossze lehet keverni, en is osszekevertem korabban ket szot, kijavitottam magam, ez van, tovabb kell lepni.
De az a baj, hogy ezzel nem csak a sajat magad eletet nehezited meg, hanem a gyerekedet is...
Istenem, véletlen volt humán akartam írni, már bánom soha többet nem indítok én semmit!
Van egy osztálytársa ( tegnap mesélte el nekem ) aki öngyilkos akart lenni, és csak a Lányomnak nyílt meg, a Lányomban bízik csak és vele kommunikál. Tudom ez morbid téma, de ezt hozta fel egyik érvnek. Soha nem hazudott még semmiben, rendkívül példás magatartású és tisztelettudó gyermek. Nos, ha az itteni iskola sikerül, itt is a kisgyermek gondozót jelölte meg, ezért mondom a teszt mindent helyre fog tenni. És szerencse, hogy ez már csak 1 hét és kiderül.
40 éve hallgatom a kaland-játék-kockázat könyvekről szóló agymenést, már nincs hozzá türelmem.
Elköszönök,mert felébredt a fiam.
És a gyerekekkel fog tudni beszélgetni arról, ami őket érdekli?
Az egy dolog, hogy mi érdekli, és miről tud folyamatosan beszélni.
A másik az, hogy a gyerekekkel hogyan tud kommunikálni, hogyan tudja az igényeiket teljesíteni.
Tipp. hallgasd meg és próbáld vele felvenni a beszélgetést,hogy szerinted vagy mi a véleményed. Nekem az orvosunk ajánlotta. Néha bevállik, néha nem.
Akkor itt a példa, hogy a Lányomat a gyerekek lelkivilága érdekli, erről tud folyamatosan beszélni...
Igen, azért írtam új fórumot, mert akkor még nem tudtam hogy feltétel a felvételhez ez a teszt vagy alkalmassági vizsgálat. Ezért elnézést kérek, de most szembesültem ezzel!
A barátnőm autistákkal foglalkozó gyógypedagógus. És tesóm az. Több diplomája van, de képtelenség vele beszélgetni, mert csak arról hajlandó, ami őt érdekli.
Ebben viszont igazad van! Gimit kellett volna első helyre tenni.
Pontosan ezért várom azt a tesztet, ott eldől minden és csak a szomszéd iskolába kell bemenni. Ha itt elbukik, nyilván felesleges a vidékit megpróbálni, ott sem felelne meg!
Ha ilyen tehetséges, miért nem ambicionáljátok a gimit? Utána több olyan irányba is mehetne tanulni, ahol gyerekekkel foglalkozik és nem feltétlenül szűrik pszicho tesztekkel.
Ne haragudj,nem ettől autista. Minden auti más. Van ilyen gyermeked vagy olvastad csak? Nekem van, a legkisebb. Tapasztalatok alapján írok.
Nagyon jól tudom. Egy autista rendkívül tehetséges is lehet az élet különböző területein, de az emberekkel való kommunikáció a fő gyenge pontja. Ettől autista. Egy gyerekekkel való foglalkozás viszont pont extra kommunikációs képességet igényel.
Az nagyon jó. De ha lelkes akkor biztasd,látatlanul is azt mondom sikerülhet nekik,az enyhe autikat hívják minizseninek. Nem az van,hogy nem képesek valamire, hanem megmakacsolják magukat,hogy azért sem! Az enyém még cumisüvegezik és 7 lesz idén....inkább szomjan hal,de nem iszik másból. (Mindent megpróbátunk már)
Elválik, de akkor legalább nem én leszek a hibás! Kiváló tanuló reál tantárgyakból-nyelvből dicséretes volt félévkor, bőven a 4 egész fölött van az átlaga.
"Nem sima autista hanem spektrum zavaros"
Az autizmus köznyelven autista,de hivatalosan Autizmus spektrumzavar,merthogy fokozatai vannak. Amilyen sorrendet írtatok a felvételire olyan sorba veszik fel vagy utasítják el. Mivel írtad,hogy enyhe akkor van esélye a kolis sulira,maximum ha nem engeded oda akkor jelezd a sulinak,hogy más gyerek kerülhessen a helyére.
Persze, van MÁK-os kártyánk a betegségére pedig jár a kedvezmény a kolihoz, ez lenne a kisebbik baj. De tegnap már el jutottunk odáig, hogy felfogta ha nem sikerül itthon kell tanulnia.
Három iskolába adtuk be a jelentkezést, az első a vidéki iskola a további kettő helyben gimnázium és szakiskola. Az utolsó iskola küldte a levelet a teszt írásáról és az március 6-án lesz, azért írtam hogy ott eldől minden. A vidéki iskolában ( felhívtam ) 10-18-ig lesz ugyanez a vizsgálat. A gimnázium nem kér ilyet oda felveszik a tanulmányi átlaga alapján. Nem sima autista hanem spektrum zavaros és enyhe, szorongó de ugyanakkor sok mindenben zseni 4.75 az átlaga, matekból van mentesítve. Lelkileg nagyon kötődik a gyerekekhez ezért szeretné ezt a szakmát. Ez olyan pengeélen lévő állapot, önmagára figyelmetlen de gyerekeknél gondoskodó-támogató magatartást mutat. Azért írtam, hogy ha itteni suliba nem megy át a teszten, akkor a vidékibe sem fog, tehát önmaga belátja hogy nem megy. Van ügyvéd a családban aki hasonló betegséggel küzd és mégis ügyvéd lett belőle. Nem "hülye" a gyerek, csak fejlődési problémával küzd.
További ajánlott fórumok: