Füge torta recept


3-4 szem füge (friss)
10 dkg liszt
1 darab tojás
1 darab tojássárgája
1 evőkanál dió (darált)
20 dkg cukor
8 dkg vaj
fél citrom (héja)
fél csomag sütőpor
A Füge torta elkészítési módja:
15 dkg cukorból fél deci vízzel készítsünk karamellt, és öntsük egy közepes tortaforma aljába. Felezzük el a fügéket, és a belsejükkel lefelétegyük a karamellbe. A vajat a maradék cukorral keverjük habosra, dolgozzuk hozzá a tojásokat, apránként szórjuk bele a sütőporral és dióval összekevert lisztet meg a citromhéjat. Öntsük a tésztát a karamellel körbeöntött formába, és 160 C-ra előmelegített sütőben 50 percig süssük. A sütőből kivéve, azonnal borítsuk tányérra. Hidegen tálaljuk, tejszínhabbal díszítve.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mano244, 2007. jan. 23. 14:27
A füge torta elkészítési módja és hozzávalói.