Füge torta recept

Elkészítési idő 70 perc

A Füge torta hozzávalói:
3-4 szem füge (friss)
10 dkg liszt
1 darab tojás
1 darab tojássárgája
1 evőkanál dió (darált)
20 dkg cukor
8 dkg vaj
fél citrom (héja)
fél csomag sütőpor


A Füge torta elkészítési módja:
15 dkg cukorból fél deci vízzel készítsünk karamellt, és öntsük egy közepes tortaforma aljába. Felezzük el a fügéket, és a belsejükkel lefelétegyük a karamellbe. A vajat a maradék cukorral keverjük habosra, dolgozzuk hozzá a tojásokat, apránként szórjuk bele a sütőporral és dióval összekevert lisztet meg a citromhéjat. Öntsük a tésztát a karamellel körbeöntött formába, és 160 C-ra előmelegített sütőben 50 percig süssük. A sütőből kivéve, azonnal borítsuk tányérra. Hidegen tálaljuk, tejszínhabbal díszítve.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A füge torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook