Bolgár muszaka recept
A Bolgár muszaka hozzávalói:1 kg burgonya
1/2 kg sertés darálthús
1 fej hagyma
1-2 db paradicsom
1 tk. pirospaprika
1/2 tk. kömény
1/2 tk. csombor
só és bors ,olaj
Tetejére besamel
A Bolgár muszaka elkészítési módja:
Kevés olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, belekeverem a darált húst és együtt pirítom tovább 1-2 percig. A fűszereket és a paradicsomot is hozzáadom, és együtt párolom 15-17 percig. A burgonyát közepes nagyságú kockákra felvágom és egy kiolajozott tepsibe lerakom . Annak a tetejére pakolom a darált húst, majd az egészet összekeverem. Besamelmártást készítünk: a vajon megpirítunk 2 kanál lisztet, hozzátöltjük apránként a forró tejet, közben folyamatosan keverjük. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. Ha sűrű, félrehúzzuk, belekeverünk fél csésze reszelt sajtot A krumplit befedjük a besamel szósszal, rászórjuk a maradék sajtot, pirosra sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2012. nov. 8. 18:26
A bolgár muszaka elkészítési módja és hozzávalói.