Ropogós karfiol őszibarackmártással recept
A Ropogós karfiol őszibarackmártással hozzávalói:40 dkg karfiol
10 dkg liszt
3 evőkanál olaj
2 tojásfehérje
15 g lenmag
olaj a sütéshez
só
1 fej vöröshagyma
1 kis darab gyömbér
40 dkg őszibarack - konzerv is lehet
1 evőkanál ecet
A Ropogós karfiol őszibarackmártással elkészítési módja:
A megtisztított karfiolt szedd rózsáira, és sós vízben főzd roppanósra. Közben készíts a lisztből a tojásfehérjével, a lenmaggal, 1 evőkanál olajjal, sóval és 1 dl vízzel palacsintasűrűségű tésztát, amit hagyj állni 45 percig. A hagymát és a gyömbért vágd apró kockákra, és 1 evőkanál forró olajban párold üvegesre. Tedd bele a barackot, majd turmixold össze. Ecettel, sóval ízesítsd. A felforrósított olajban süsd ki a tésztába mártogatott karfiolrózsákat.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. jan. 8. 16:44
A ropogós karfiol őszibarackmártással elkészítési módja és hozzávalói.