Sonkás-sajtos bundáskenyér recept
A Sonkás-sajtos bundáskenyér hozzávalói:2 személyre:
8 szelet toast kenyér
4 szelet pulykamellsonka
4 szelet trappista sajt
4-5 db tojás
2 dl olaj
1 fej lila hagyma
2 db paradicsom
ízlés szerint ketchup
A Sonkás-sajtos bundáskenyér elkészítési módja:
A lila hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A tojásokat felverjük egy mélyebb tálban. 4 szelet toast kenyérre ráteszünk 1-1 szelet sonkát és sajtot, majd ízlés szerint a lila hagymakarikákkal is megszórjuk őket. A tetejüket befedjük 1-1 toast kenyérrel, és az így kapott szendvicseket fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzzük, hogy sütéskor szét ne essenek. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítunk annyi olajat, amennyi a bundás kenyereket nagyjából félig ellepi. A szendvicseket egyenként beleforgatjuk a felvert tojásba, hogy mindenhol érje, és a forró olajban kisütjük őket, mint a hagyományos bundás kenyeret. Szeletekre vágott paradicsommal, illetve ízlés szerint ketchuppal, melegen tálaljuk.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. jan. 6. 16:34
A sonkás-sajtos bundáskenyér elkészítési módja és hozzávalói.