Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Lencsefasírt recept

Lencsefasírt recept

A Lencsefasírt recept hozzávalói:
20 dkg lencse
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyem
1 tk őrölt pirospaprika
1 tk házi paprikakrém
1 tojás (a pürébe)
2 tojás a panírozáshoz

liszt
zsemlemorzsa


A Lencsefasírt recept elkészítési módja:
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk. Másnap az aprított fokhagymával, a paprikakrémmel és az őrölt paprikával megfőzzük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ne lepje el. Ízlés szerint sózzuk. Főzzük addig, míg el nem fő a leve, majd ismét öntsük fel annyi vízzel, hogy ne lepje el, és ezt is várjuk meg, míg elfő. Megvárjuk, míg kihűl, majd burgonyatörővel összetörjük. Hozzáadjuk a tojást, és lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A lencsefasírt recept elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook