Lencsefasírt recept
A Lencsefasírt recept hozzávalói:20 dkg lencse
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyem
1 tk őrölt pirospaprika
1 tk házi paprikakrém
1 tojás (a pürébe)
2 tojás a panírozáshoz
só
liszt
zsemlemorzsa
A Lencsefasírt recept elkészítési módja:
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk. Másnap az aprított fokhagymával, a paprikakrémmel és az őrölt paprikával megfőzzük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ne lepje el. Ízlés szerint sózzuk. Főzzük addig, míg el nem fő a leve, majd ismét öntsük fel annyi vízzel, hogy ne lepje el, és ezt is várjuk meg, míg elfő. Megvárjuk, míg kihűl, majd burgonyatörővel összetörjük. Hozzáadjuk a tojást, és lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. jan. 5. 16:27
A lencsefasírt recept elkészítési módja és hozzávalói.