Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Töltött káposztafej sajttal. recept

Töltött káposztafej sajttal. recept

Elkészítési idő 90 perc

A Töltött káposztafej sajttal. hozzávalói:
1 nagy fej fejes káposzta
A töltelékhez: 1 kg
darált sertéstarja
3 db
tojás
2 evőkanál sertészsír

őrölt fekete bors
káposzta levelek apróra vágva
A tálaláshoz: 3-4 dkg
teavaj
5-6 dkg
reszelt parmezánsajt.


A Töltött káposztafej sajttal. elkészítési módja:
A káposzta torzsáját kimetszük éles késsel és a belső leveleket is kiszedjük úgy, hogy nagyobb üreg legyen. Elkészítjük a tölteléket. Előbb a sertészsírt felforrósítjuk, amiben az előbb kiszedett és apróra vágott ( darált) káposztaleveleket megfonnyasztjuk. Ha a zsír visszahűl a hozzávalókkal együtt tölteléket készítünk és a masszát a káposztafejbe töltjük. Ekkor alufóliába göngyöljük és nagyobb edényben, enyhén sós vízben kb. 1 óra alatt készre főzzük. Ha kész kiszedjük, lecsöpögtetjük és még melegen felvágjuk, majd vajjal, parmezánsajttal megszórva tálaljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A töltött káposztafej sajttal. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook