Töltött káposztafej sajttal. recept
90 perc
A Töltött káposztafej sajttal. hozzávalói:
1 nagy fej fejes káposzta
A töltelékhez: 1 kg
darált sertéstarja
3 db
tojás
2 evőkanál sertészsír
só
őrölt fekete bors
káposzta levelek apróra vágva
A tálaláshoz: 3-4 dkg
teavaj
5-6 dkg
reszelt parmezánsajt.
A Töltött káposztafej sajttal. elkészítési módja:
A káposzta torzsáját kimetszük éles késsel és a belső leveleket is kiszedjük úgy, hogy nagyobb üreg legyen. Elkészítjük a tölteléket. Előbb a sertészsírt felforrósítjuk, amiben az előbb kiszedett és apróra vágott ( darált) káposztaleveleket megfonnyasztjuk. Ha a zsír visszahűl a hozzávalókkal együtt tölteléket készítünk és a masszát a káposztafejbe töltjük. Ekkor alufóliába göngyöljük és nagyobb edényben, enyhén sós vízben kb. 1 óra alatt készre főzzük. Ha kész kiszedjük, lecsöpögtetjük és még melegen felvágjuk, majd vajjal, parmezánsajttal megszórva tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. aug. 29. 10:24
A töltött káposztafej sajttal. elkészítési módja és hozzávalói.