Karfiol sajtos bundában párolt zöldséggel recept
A Karfiol sajtos bundában párolt zöldséggel hozzávalói:1 karfiol,
1 tojás,
1,5 dl tej,
10 dkg reszelt sajt,
80 dkg vegyes zöldség,
5 evőkanál liszt,
margarin,
só,
olaj,
bors,
ételízesítő
A Karfiol sajtos bundában párolt zöldséggel elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedjük, rövid ideig hideg vízben áztatjuk, majd folyó vízben megmossuk, és enyhén sózott vízben félpuhára főzzük. A fürdőrózsákat lapátkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük. Tojásból, tejből, lisztből sóval, borssal fűszerezett, sűrű palacsintatésztát készítünk, és belekeverjük a sajtot. Egyenként beleforgatjuk a karfiolrózsákat és olajban minden oldalát megsütjük. Az ízlés szerint összeválogatott zöldségeket megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és külön-külön kevés margarinon megpároljuk, közben ételízesítővel fűszerezzük. Tálaláskor a párolt zöldségeket és a bundázott karfiolt adagonként ízlésesen lapos tányérra rendezzük.
Jó tanács:
Ha a zöldségeket párolás helyett enyhén sós vízben főzzük, akkor a főzőleveket összeforralva,
ételízesítővel ízesítve kitűnő levest készíthetünk. A levesbetét egy kevés metéltre vágott,
főtt zöldség és grízgaluska lehet.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. aug. 23. 07:49
A karfiol sajtos bundában párolt zöldséggel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.