Őszi gombás szendvics. recept
20 perc
Az Őszi gombás szendvics. hozzávalói:
Hozzávalók: 15-20 dkg
csiperke gomba ( lehet lila-tönkű pereszke, lila pereszke, őszi tinóru, pöfeteg, stb.) 1 nagyobb fej vöröshagyma
2 db
tojás
8-10 dkg
vaj
1 csokor zöldpetrezselyem
só.
Az Őszi gombás szendvics. elkészítési módja:
A gombát megtisztítjuk, a szárait kitörjük. A gombafejeket enyhén sós vízben kifőzzük. A vöröshagymát lereszeljük, majd a vaj egy részét megolvasztjuk és azon az apróra vágott gombaszárakkal, a reszelt vöröshagymával együtt megfonnyasztjuk. Végül felütjük a tojásokat és hozzáadjuk. Ha kész meghűtjük és a tojásos gombát ledaráljuk (turmixoljuk), majd hozzáadjuk a maradék vajat is és elkeverjük. Közben a gombaszeleteket vékony szeletekre vágjuk. A krémet kenyérszeletekre kenjük, rárakjuk a gombaszeleteket, díszítjük apróra vágott petrezselyemmel és kínáljuk. Vendégvárónak is alkalmas.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. aug. 31. 06:05
Az Őszi gombás szendvics. elkészítési módja és hozzávalói.