Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Vajas-tejfölös csirkeragu recept

Vajas-tejfölös csirkeragu recept

Elkészítési idő 30 perc

A Vajas-tejfölös csirkeragu hozzávalói:
Csirkeaprólék (mellcsont, nyak, szárny, esetleg farhát). Én csak mellcsontból készítem.
fűszerek: só, egészbors, babérlevél, vegeta
5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, tejföl az ízesítéshez
Esetleg levesbetétnek csipetke.


A Vajas-tejfölös csirkeragu elkészítési módja:
A megmosott csirkeaprólékot feltesszük főni a fűszerekkel, sóval, 3-4 szem borssal, 1 nagyobb babérlevél, vegeta. Amikor a húsok megpuhulnak a csonton,kiveszem őket. A vajjal és a liszttel világos rántást készítek, s ezzel csomómentesre berántom. Ettől olyan sárgás fehér színe lesz. A húsokat visszateszem, majd a csipetkét beleteszem. A végén tejföllel ízesítem.

Ez az adag kb olyan 3 literes levesesedényhez elég, semmiképpen nem nagy fazékhoz. Lehet bele zöldségeket is tenni, dúsítani, sűriteni velük a levest, de az alaprecept enélkül van.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A vajas-tejfölös csirkeragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook