Sajtos csirkecomb cseréptálban recept
60 perc
A Sajtos csirkecomb cseréptálban hozzávalói:
4 db egész csirkecomb
só
bors
kevés pirospaprika
2 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl,1 ek
olaj
10-15 dkg reszelt sajt
ami lehet sima
vagy füstölt is,1 ek
liszt
A Sajtos csirkecomb cseréptálban elkészítési módja:
A cserépedényt beáztatjuk. A csirkecombokat előkészítés után kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őket pirospaprikával, de nem vastagon. Ezeket a cserépedény aljára helyezzük, meghintjük az 1 ek. liszttel. A hagymákat felkarikázzuk és elterítjük a húsokon, erre ráreszeljük a sajtot, majd közészórjuk a szétpréselt fokhagymát. A tejfölt kikeverjük az 1 ek. olajjal és ráöntjük az egészre. Rá a tetejét majd be a sütőbe. Közepes lángon kb. 50 percig kell sütni, majd levenni a tetejét és pirítani egy kicsit, de óvatosan, nehogy a sajt megégjen, és keserű legyen.
Én hagymás tört krumplival szoktam tálalni, de sima püré is megfelelő hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: laszlozsu, 2009. szept. 8. 05:25
A sajtos csirkecomb cseréptálban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.