Csirkemellfilé roston, póréhagymás krumplipürével recept
A Csirkemellfilé roston, póréhagymás krumplipürével hozzávalói:Hozzávalók:
1 csirkemell, olívaolaj, 7-8 nagyobb szem krumpli, 1 szál póréhagyma, 5-10 dkg vaj, 2-3 dl tej, só
A Csirkemellfilé roston, póréhagymás krumplipürével elkészítési módja:
A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Amikor kész, gyorsan lecsöpögtetjük (alaposan), vajad adunk hozzá és a krumplinyomóval krémessé nyomkodjuk. Visszatesszük a tűzhelyre, tejjel elkeverjük, megsózzuk. A póréhagymát karikára szeljük, kis vajon megfonnyasztjuk, a krumplihoz adjuk, majd félrehúzzuk és lefedjük.
A csirkemellet kifilézzük, majd kettészedjük. A húst ügyesen – egy nagy szakácskés segítségével – szétnyitjuk és egy kicsit keresztirányban bevagdossuk (főleg a felső, hártyás felét)., kevés sóval bedörzsöljük.
Egy serpenyőben forrósítunk egy pici olajat. A csirkemellet a belső felével a serpenyőbe fektetjük és addig sütjük, amíg átsejlik a rózsaszín húson a már fehérré vált belseje. Ekkor fordítunk rajta és néhány perc alatt készre sütjük. A póréhagymás krumplipürével tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2009. szept. 6. 20:05
A csirkemellfilé roston, póréhagymás krumplipürével elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.