Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Ropis-mandulás bundában rántott csirkemell recept

Ropis-mandulás bundában rántott csirkemell recept

A Ropis-mandulás bundában rántott csirkemell hozzávalói:
A hagyományos rántott csibe kortárs változata:)
Hozzávalók:
2 nagyobbacska csirkemellfilé

egy bögre tej

2-3 fej fokhagyma

egy teáskanál só

egy teáskanál őrölt bors

fél csomag ropi (a Nógrádi és a Karamell való hozzá, a "levegős" ropikkal nem olyan finom)

fél bögrényi sózott, pirított mandula

olívaolaj a sütéshez


A Ropis-mandulás bundában rántott csirkemell elkészítési módja:
Sós-borsos-fokhagymás tejben pácolom a csibemellet egy órán át néha megkevergetve. A mandulát és a ropit összedarálom, olyan közepes darabkákra. Azután felszeletelem a csirkemellet, alaposan beleforgatom az őrleménybe, és közepesen forró olajon mindkét oldalát (4-4 perc) aranybarnára sütöm. Dinsztelt zöldséggel (borsó,sárgarépa, zöldbab, brokkoli vegyesen), vagy zöldséges rizibizivel a legfinomabb!


Kategória: Húsételek receptjei


A ropis-mandulás bundában rántott csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook