Ropis-mandulás bundában rántott csirkemell recept
A Ropis-mandulás bundában rántott csirkemell hozzávalói:A hagyományos rántott csibe kortárs változata:)
Hozzávalók:
2 nagyobbacska csirkemellfilé
egy bögre tej
2-3 fej fokhagyma
egy teáskanál só
egy teáskanál őrölt bors
fél csomag ropi (a Nógrádi és a Karamell való hozzá, a "levegős" ropikkal nem olyan finom)
fél bögrényi sózott, pirított mandula
olívaolaj a sütéshez
A Ropis-mandulás bundában rántott csirkemell elkészítési módja:
Sós-borsos-fokhagymás tejben pácolom a csibemellet egy órán át néha megkevergetve. A mandulát és a ropit összedarálom, olyan közepes darabkákra. Azután felszeletelem a csirkemellet, alaposan beleforgatom az őrleménybe, és közepesen forró olajon mindkét oldalát (4-4 perc) aranybarnára sütöm. Dinsztelt zöldséggel (borsó,sárgarépa, zöldbab, brokkoli vegyesen), vagy zöldséges rizibizivel a legfinomabb!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2009. jún. 24. 07:39
A ropis-mandulás bundában rántott csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.