Jene tál recept
25 perc
A Jene tál hozzávalói:
1 fej jégsaláta,
2 nagyobb fej vöröshagyma,
2 db csibemell,
3db tojás,
olaj,
só,
bors
A Jene tál elkészítési módja:
A csibemellet felkockázzuk besózzuk,majd kevés olajon megsütjük. (lehet fűszerezni ahogy tetszik). Sütés után kiszedjük az olajból és hagyjuk kihűlni. (annyira hogy ne legyen forró). Ugyanúgy megdinszteljük a hagymát is ,hogy ne csípjen,kiszedjük, hagyjuk kihűlni, úgy mint fent. Közben keményre főzzük a tojásainkat:) A saláta lágy leveleit olyan kétujjnyi darabkákra leszaggatjuk, majd hozzárakjuk a sült hagymát meg a husit. Átkeverjük, aztán átnyomjuk a tojásokat nyomón, de nagyobb darabok legyenek, az gusztább, és megint átkeverjük. És mehet a zaba.
Lehet fűszerezni a salátát is. Én nem szoktam mert így light-osabb. Esetleg a hús zsírjából egy kicsit hozzákeverni, hogy jobban csússzon.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: jene, 2006. jún. 22. 21:05
A jene tál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.