Salátás bableves- Erdélyi ízek recept
A Salátás bableves- Erdélyi ízek hozzávalói:30 dkg szárazbab
egy-két fej saláta
hagyma
olaj
liszt és paprika a rántáshoz
só
ecet
kapor
tejföl.
A Salátás bableves- Erdélyi ízek elkészítési módja:
A babot előző este beáztatjuk, puhára főzzük a hagymával, a salátát megtisztítjuk és kissebb darabokra tépkedjük, a babhoz adjuk, sóval, ecettel ízesítjük, enyhe rántást készítünk, végül hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. Tálaláskor tehetünk a leves tetejére egy kis tejfölt.
Ha nem szeretjük a saláta enyhén kesernyés ízét, leforrázhatjuk, mielőtt beletennénk a levesbe
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 0401c46c9f, 2008. okt. 3. 06:48
A salátás bableves- erdélyi ízek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.