Lencsesaláta recept
A Lencsesaláta hozzávalói:40 dkg lencse
20 dkg virsli
1 hagyma
1/2 citrom leve
1 babérlevél
1 pohár tejföl
1 ek mustár
1 gerezd fokhagyma
2 keményre főtt tojás
őrölt bors
só/vegeta
A Lencsesaláta elkészítési módja:
Lencsét meg kell mosni, majd pár órára beáztatni, majd enyhén sós vízben puhára kell főzni. A virslit felkarikázzuk, megfőzzük. A hagymát apróra daraboljuk, a tejföllel, borssal, sóval, mustárral, citrom levével és a zúzott fokhagymával összekeverjük. A lecsepegtetett lencsét, virslit ezzel a tejföllel ízesítjük, majd kb. 1 órán át hűtöben tároljuk, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt negyedekbe vágott tojással díszítjük.
NEm csak az év első napjára illik, hanem akár grillezéskor is jó köret.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Edit78, 2006. nov. 23. 09:34
A lencsesaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.