Ecetes tojás recept
Az Ecetes tojás hozzávalói:10 keményre főtt tojás
7 dl víz
1,5 dl almaecet
2 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
fél ek. borókabogyó (kb. 6 szem)
fél ek. mustármag
fél ek. koriandermag
3 ek. cukor
fél ek. egész bors
3 kk. só
1 kisebb fej vöröshagyma
Az Ecetes tojás elkészítési módja:
A tojásokat keményre főzzük, majd annyira hagyjuk kihűlni, hogy megpucolhassuk őket. Kiválasztunk egy olyan befőttes üveget, amiben a tojások kényelmesen elférnek és marad hely a páclének is. Én egy 1,7 dl-es üveget választottam. (Bőven elférnek:) A vizet minden egyéb hozzávalóval (kivéve az ecetet, a tojást, a fokhagymát és a vöröshagymát) feltesszük főni, és felforraljuk. Utána beleöntjük az ecetet. Az üvegünkbe beletesszük a tojásokat, a fokhagymát, rászeljük a vöröshagymát, majd felöntjük a még forró fűszeres lével és lezárjuk. Szoba hőmérsékletűre hűtjük, és felhasználásig hűtőben tartjuk. 4-5 nap múlva fogyasztható.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. máj. 26. 07:40
Az ecetes tojás elkészítési módja és hozzávalói.