Töltött csülök hidegen recept
A Töltött csülök hidegen hozzávalói:2db mellső csülök
100g ecetes torma
100 g jonatánalma
150g sárgarépa
20g só
3g cukor.
A Töltött csülök hidegen elkészítési módja:
A megtisztított és megmosott csülköket besózzuk, kevés folyadékot öntünk alá és puhára pároljuk. Amikor megpuhult a csülök egyik oldalát felvágjuk. A csontot óvatosan kiemeljük, ügyelve arra, hogy a hús szét ne essen. A kiemelt csont helyére a következő tölteléket töltjük: az ecetes tormába belereszeljük a meghámozott almát, sárgarépát, majd sóval, cukorral ízesítjük. A betöltött csülköket zsineggel átkötjük, tűzálló tálba helyezzük, kevés zsiradékot öntünk alá. Előmelegített forró sütőben – időnként meglocsolva – piros ropogósra sütjük. Amikor megsült a sütőből kivesszük, pihentetjük, majd a kötőzsineget eltávolítva éles késsel vékony szeletekre vágjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. febr. 18. 15:51
A töltött csülök hidegen elkészítési módja és hozzávalói.