Grillezett szardínia ajoli-mártással recept
35 perc
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
600 kcal
80 dkg konyhakész, f r i s s szardínia (vagy fagyasztott)
2-2 piros és zöld húsú paprika, só, fekete bors
3 gerezd fokhagyma
1 tojássárgája (szobahőmérsékletű)
1,5 dl hidegen sajtolt olívaolaj
2 evőkanál citromlé
olívaolaj a grillezéshez
A Grillezett szardínia ajoli-mártással elkészítési módja:
A friss szardíniát megmossuk, a fagyasztottat kiolvasztjuk, kicsit leöblítjük és megszárítjuk. Kívül-belül megsózzuk. Megmossuk a paprikákat, négyfelé vágjuk, és megtisztítjuk. Az ajoli-mártáshoz meghámozzuk a fokhagymát, és összezúzzuk. Egy tálban elkeverjük a tojássárgájával és sóval. Utána kis adagokban hozzácsepegtetjük az olívaolajat, és jól elkeverjük, míg sima majonézt kapunk (vagy az egészet mixerben felverjük). Citromlével, sóval és borssal ízesítjük. A szardíniát és a paprikanegyedeket vékonyan bekenjük olívaolajjal. Olajozott alufóliára tesszük, és grillsütőben kb. 10 perc alatt minden oldaláról megpirítjuk – legjobb faszenes grillen a szabadban, szükség esetén a sütő grillje alatt.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: kiss67, 2008. jún. 19. 15:28
A grillezett szardínia ajoli-mártással elkészítési módja és hozzávalói.