Spagettitorta recept
A Spagettitorta hozzávalói:20 dkg spagetti,
1 fej hagyma,
olaj,
10 dkg sonka,
1 db piros paprika,
35 dkg fagyasztott zöldség,
15 dkg sampinyongomba,
1 gerezd fokhagyma,
1 kk. só,
1 késhegynyi bors,
4 tojás,
2,5 dl tejföl,
2x2,5 dkg reszelt sajt,
néhány szál petrezselyemlevél.
A Spagettitorta elkészítési módja:
Az összetördelt spagettit a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük és kihűtjük. A finomra vágott hagymát az olajon megpírítjuk, rátesszük a csíkokra vágott sonkát, a fagyasztott zöldséget, az apró kockákra metélt piros paprikát, a felszeletelt gombát, majd sóval, borssal ízesítjük és megdinszteljük. Ezután rátesszük a zúzott fokhagymát, jól elkeverjük, és hozzáadjuk a spagettit. Hozzákeverjük még a reszelt sajt egyik felét meg az apróra vágott petrezselyemzöldet, az egészet olajozoztt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 180 C-om 10 percig sütjük, majd kivesszük a sötőből. A tojásokat a tejföllel elkeverjük, és a spagettire öntjük. Rászórjuk a reszelt sajt másik felét, visszatesszük a sütőbe, és még 20 percig sütjük( míg a teteje megpirul). Langyosan szeleteljük, úgy mint a tortát, majd zöldségsalátával kínáljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Limmortalite, 2007. aug. 15. 18:12
A spagettitorta elkészítési módja és hozzávalói.