Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Ököruszájleves recept

Ököruszájleves recept

Az Ököruszájleves hozzávalói:
1 kg ököruszály,
1 l húsleves,
30 dkg leveszöldség,
késhegynyi kakukkfű,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél,
8-10 szem bors,
1 kupica konyak,
1 kanál zsír,
1 kanál liszt,
1 kanál vaj,
1 tojás,
só.


Az Ököruszájleves elkészítési módja:
A farkat az ízeknél feldarabolom és a zsírral és a hagymával tepsiben sárgára pirítom. Felöntöm a húslevessel, beleteszem a fűszereket és a sót és puhára főzöm, utána leszűröm. Lezsírozom, a konyakkal megbolondítom, utánasózom. A vajból, a lisztből és a tojásból galuskát készítek és a levesben tálalom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az Ököruszájleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook