Ököruszájleves recept
Az Ököruszájleves hozzávalói:1 kg ököruszály,
1 l húsleves,
30 dkg leveszöldség,
késhegynyi kakukkfű,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél,
8-10 szem bors,
1 kupica konyak,
1 kanál zsír,
1 kanál liszt,
1 kanál vaj,
1 tojás,
só.
Az Ököruszájleves elkészítési módja:
A farkat az ízeknél feldarabolom és a zsírral és a hagymával tepsiben sárgára pirítom. Felöntöm a húslevessel, beleteszem a fűszereket és a sót és puhára főzöm, utána leszűröm. Lezsírozom, a konyakkal megbolondítom, utánasózom. A vajból, a lisztből és a tojásból galuskát készítek és a levesben tálalom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. júl. 29. 18:24
Az Ököruszájleves elkészítési módja és hozzávalói.