Holland szelet recept
A Holland szelet hozzávalói:1 mirelit leveles tészta
7 EK porcukor
1 üveg meggybefőtt
0,5 dl rum
2 dl tejszin
1 kk zselatin
A Holland szelet elkészítési módja:
A leveles tésztát felengedjük, mindegyikből kerek lapot vágunk, egyenként meg sütjük. Közeben meggy levélt elkeverjük 5 EK cukorral, még a meleg lapokat ezzel bekenjük, igy hagyjuk kihűlni, a kimagozott meggyet durvára vagdossuk, elkeverjük rummal, maradék cukorral, és állni hagyjuk. A tejszint felverjük kemény habbá,hozzá adjuk a felolvasztott zselatint, A lapok felét megkenjük tejszinnel, erre tesszük a meggyszemeket, majd a tetejére a többi tejszint,végül ráhelyezzük a másiklapot, (Azt a felét tegyük felülre, amely a meggy levétől fényes lett) Szépen szeletelve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2012. febr. 24. 10:45
A holland szelet elkészítési módja és hozzávalói.