Sonkás-gombás-sajtos csirkemell recept
60 perc
A Sonkás-gombás-sajtos csirkemell hozzávalói:
1 nagy vagy 2 kis csirkemell,
1 evőkanál grill, fűszerkeverék,
1 evőkanál mustár,
4-5 fej gomba,
6-8 szelet baromfisonka,
20-25 dkg sajt,
1-2 paradicsom,
olívaolaj.
A Sonkás-gombás-sajtos csirkemell elkészítési módja:
A csirkemell(ek)et szétszedjük, jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A fűszerkeveréket jól elkeverjük a mustárral majd ezzel a keverékkel a szeleteket egyenletesen bedörzsöljük. Egy tűzálló edényt vékonyan beolajozunk (ha nem üveg vagy teflon akkor érdemes előbb alufóliával bélelni) és a húst egy rétegben elhelyezzük az alján. Egyenletesen beborítjuk a szeletekre vágott gombával. Erre jöhet a vékony karikákra vágott paradicsom majd az egészet befedjük baromfisonkával (szerintem szeletelt bacon szalonnával sem lehet rossz :). A tetejét lefedjük vékonyra vágott sajtszeletekkel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig (a sajt megpirulásáig) sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. nov. 16. 09:53
A sonkás-gombás-sajtos csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.