Meggyes-túrós alagút recept
A Meggyes-túrós alagút hozzávalói:A tésztához:
20 dkg kakaós keksz
5 dkg puha sütőmargarin
1 ek porcukor
néhány ek víz
A krémhez:
25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
8 dkg porcukor (aki édesszájú,kicsit többet is tehet bele)
1 púpos tk zselati
A Meggyes-túrós alagút elkészítési módja:
1. A túrót a citrom héjával és a porcukorral kikeverjük, majd a hideg tejszínt habbá verjük. 2. A zselatint a hideg vízben hagyjuk állni pár percig, majd mikróban felforraljuk. 3. A tejszínhabot a túrókrémmel óvatosan egybekeverjük, a meleg zselatint pedig összekeverjük egy kis hideg túrómasszával, azután azt is beledolgozzuk. 4. Folpack-kal kibélelt őzgerincformába öntjük a túrókrém felét, majd belenyomkodjuk a meggyeket, utána jöhet a többi túrókrém. Betesszük a hűtőbe dermedni. 5. A kakaós kekszet összetörjük, hogy jó morzsás legyen, majd összedolgozzuk a kanálnyi porcukorral és a margarinnal, amit kisebb darabokra felvágva érdemes beletenni. 6. Annyi vizet adunk hozzá, hogy amikor kézbe vesszük, formázható legyen. (1-3 ek) 7. A kekszet a túrókrém tetejére halmozzuk, és kissé belenyomkodjuk, hogy egyenletes legyen. Fél órát hagyjuk állni a hűtőben. Jó étvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. okt. 15. 20:39
A meggyes-túrós alagút elkészítési módja és hozzávalói.