Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes-túrós alagút recept

Meggyes-túrós alagút recept

A Meggyes-túrós alagút hozzávalói:
A tésztához:

20 dkg kakaós keksz
5 dkg puha sütőmargarin
1 ek porcukor
néhány ek víz

A krémhez:

25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
8 dkg porcukor (aki édesszájú,kicsit többet is tehet bele)
1 púpos tk zselati


A Meggyes-túrós alagút elkészítési módja:
1. A túrót a citrom héjával és a porcukorral kikeverjük, majd a hideg tejszínt habbá verjük. 2. A zselatint a hideg vízben hagyjuk állni pár percig, majd mikróban felforraljuk. 3. A tejszínhabot a túrókrémmel óvatosan egybekeverjük, a meleg zselatint pedig összekeverjük egy kis hideg túrómasszával, azután azt is beledolgozzuk. 4. Folpack-kal kibélelt őzgerincformába öntjük a túrókrém felét, majd belenyomkodjuk a meggyeket, utána jöhet a többi túrókrém. Betesszük a hűtőbe dermedni. 5. A kakaós kekszet összetörjük, hogy jó morzsás legyen, majd összedolgozzuk a kanálnyi porcukorral és a margarinnal, amit kisebb darabokra felvágva érdemes beletenni. 6. Annyi vizet adunk hozzá, hogy amikor kézbe vesszük, formázható legyen. (1-3 ek) 7. A kekszet a túrókrém tetejére halmozzuk, és kissé belenyomkodjuk, hogy egyenletes legyen. Fél órát hagyjuk állni a hűtőben. Jó étvágyat!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes-túrós alagút elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook