Fojtott hús tarjából recept
A Fojtott hús tarjából hozzávalói:1 kg tarja
4-5 fej vörös hagyma (ennyi biztos kell)
1-1,5 kg krumpli
só
bors
A Fojtott hús tarjából elkészítési módja:
A tarját felszeleteljük és kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a borssal ne spóroljunk (ha úgy érzed, elég akkor még szórj rá nyugodtan). A megpucolt krumplit és a vöröshagymát karikára vágjuk. Az összetevőket egy kizsírozott jénaiba soronként bepakoljuk, krumpli, hús, hagyma, ezt folytatjuk, a végén krumplival zárunk. A krumplit is sózzuk, borsozzuk, vagy a só helyett egy kis ételízesítőt is szórhatunk rá. Ezek után a jénaiba öntsünk 1-1,5 dl vizet, majd rakjuk sütőbe úgy 160-180 fokon. Lefedve süssük 50-60 percig, majd a jénai tetejét levéve pirítsuk pirosra a tetejét. Egyszerű, de finom ételt tálalhatunk szeretteinknek.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. okt. 8. 19:51
A fojtott hús tarjából elkészítési módja és hozzávalói.