Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sertéskorona recept

Sertéskorona recept

A Sertéskorona hozzávalói:
1 kg sertés oldalas
200 g vöröshagyma
500 g újburgonya, apró
60 g gyöngyhagyma
100 g gomba
30 g olajbogyó
100 g paradicsom
50 g fokhagyma
1 csomag petrezselyemzöld

őrölt bors
borsikafű
1 dl fehérbor
1dl olaj
50 g vaj.


A Sertéskorona elkészítési módja:
Az oldalast fűrésszel 14-15 cm széles és 10 borda hosszú csíkra levágjuk 1/3 részben a bordák közt a húst kivágjuk, és a csontokat teljesen letisztítjuk. Az így előkészített oldalast hústűvel koronaformára összetűzzük. Ha szükséges, még spárgával is stabilizálhatjuk az alakját. Sóval, őrölt borssal, borsikafűvel, fokhagymával fűszerezzük. Serpenyőben vöröshagyma cikkekkel, olajjal és kevés víz aláöntésével szép pirosra sütjük. Sütés közben rendszeresen locsolgassuk. Ha a csont végek nagyon színeződnek, tegyünk rá alumínium fóliát. Míg sül, elkészítjük a ragut, ami egyben a köret is. Vajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük; és az apró champignon gombát, gyöngyhagymát, finom fokhagymát átpirítjuk, majd a nagy kockára vágott lucullus paradicsommal, fehérborral, főtt gyöngy újburgonyával összekeverjük, és sóval, őrölt borssal, borsikával ízesítve egy tartalmas, igen ízletes köretet kapunk. Tálaláskor fekete olajbogyóval és finomra vágott petrezselyem zölddel megszórva a korona köré halmozzuk. Méltó ízkombináció az ünnepi ebédhez.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sertéskorona elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook