Pecsenye fóliában, parázsban sült krumplival és tojással recept

15-20 dkg tarja,
1 krumpli,
1 tojás,
5-7 dkg füstölt szalonna,
2 gerezd fokhagyma,
alufólia és agyag (folyópartból, vakondtúrásból),
só.
A Pecsenye fóliában, parázsban sült krumplival és tojással elkészítési módja:
Disznókarajból csinálom. Tenyérnyi szeletekre vágom, sóval, borssal bedörzsölöm, egy-egy szalonnalevéllel alatta elaprózott fokhagymával betakarom és kétszeresen alufóliába csomagolom. Másik fóliadarabba pedig füstölt szalonna-darabkákkal sós burgonyakarikákat csomagolok. Harmadiknak agyagba tapasztott tojást is készítek elő. Mindhármat egyszerre vagy egymás után parázsban megsütöm. Idejük: tíz-tizenöt, hat-hét és húsz-huszonöt perc.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. okt. 8. 06:26
A pecsenye fóliában, parázsban sült krumplival és tojással elkészítési módja és hozzávalói.