Bundás hús zöldségekkel recept
A Bundás hús zöldségekkel hozzávalói:600 g sertés szűz
100 g burgonya
60 g füstölt sajt
50 g liszt
2 db tojás
só
őrölt bors
olaj a sütéshez
150 g új burgonya
150 g sárgarépa
150 g zöldborsó
fél csomag petrezselyemzöld
60 g vaj.
A Bundás hús zöldségekkel elkészítési módja:
Jelen esetben sertés szüzet vagy tüskös pecsenyét 4-5 dkg-os szeletekre felvágjuk. Kissé megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe mártjuk. Felvert egész tojásba, és a vastag lyukú reszelőn reszelt krumpli, és füstölt sajt forgácsába forgatjuk. Így egy igazi "perzsa, sajtos bundát" kapunk. Bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Az újburgonyát megtisztítjuk, sós vízbe tesszük, majd olajban megsütjük. A bébi sárgarépát és a zöldborsót vajban ropogós puhára pároljuk, majd sózzuk, őrölt borssal ízesítjük, és finomra vágott petrezselyem zölddel megszórjuk. Ez lesz a bundás hús körete. Tálaláskor füstölt sajttal díszítjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. okt. 6. 06:16
A bundás hús zöldségekkel elkészítési módja és hozzávalói.