Tabáni saláta recept
A Tabáni saláta hozzávalói:5 db tojás
3 db közepes burgonya
15 dkg sonka
1 db lila hagyma,1 kávéskanál só
bors
kb
2 dl tejföl
majonéz
A Tabáni saláta elkészítési módja:
A burgonyát puhára, a tojásokat keményre főzzük, és hagyjuk kihűlni. A sonkát vágjuk csíkokra. A majonézt elkészítjük: a tojássárgájához hozzáadjuk a mustárt, majd a porcukrot, a sót, és a borsot, alaposan összekeverjük. Lassan, kicsi adagokban folyatjuk hozzá az olajat. Fontos, hogy csak akkor menjen rá a következő adag olaj, ha az előzőt már teljesen felszívta a tojás! Ha a teljes olajmennyiséget felvette a tojás, hozzáöntjük a citromlevet. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. A majonézt keverjük el a tejföllel, ízesítsük sóval, borssal, adjuk hozzá a szeletelt sonkát, az apróra vágott hagymát. Nagy lyukú sajtreszelőn reszeljük bele a kihűlt kemény tojásokat valamint a burgonyát. Hagyjuk egy éjszakát a hűtőben, hogy az ízek összeérhessenek!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. okt. 21. 11:23
A tabáni saláta elkészítési módja és hozzávalói.