Gombával töltött uborka recept
A Gombával töltött uborka hozzávalói:2 uborka (kb.40 dkg)
8 szelet bacon
1-2 ek. olvasztott vaj vagy margarin
1 vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
20 dkg gomba
néhány szál kapor és metélőhagyma
só, bors, 2 ek.tejföl
A Gombával töltött uborka elkészítési módja:
A meghámozott uborkát 8 darabra vágjuk, és a magos részt kivájjuk. A baconnal körbetekert hengereket fogvájóval megtűzzük, a serpenyőben felhevített olvasztott vajon megpirítjuk, majd félretesszük. A vöröshagymát és sárgarépát apróra kockázzuk, a gombát felszeleteljük. A kaprot és metélőhagymát felaprítjuk. A serpenyőben visszamaradt zsíradékban a 2 ek. vajat megolvasztjuk. Beleszórjuk a felkockázott hagymát és sárgarépát, majd megpároljuk. Hozzáadjuk a gombát, kb.5 percig pirítjuk, és sózzuk, borsozzuk. Az aprított zöldfűszerekkel megszórjuk, belevegyítjük a tejfölt, és ha szükséges ízesítjük még. Az uborkahengereket sütőtálba ültetjük, és a gombás keverékkel megtöltjük. Sütőben kb. 20-25 percig átsütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. júl. 28. 23:38
A gombával töltött uborka elkészítési módja és hozzávalói.