Joghurtos padlizsánkrém recept
A Joghurtos padlizsánkrém hozzávalói:2 db nagyobb padlizsán (kb. 50 dkg) 2 evőkanál olívaolaj 1 pohár joghurt 2-3 gerezd fokhagyma só esetleg bors
A Joghurtos padlizsánkrém elkészítési módja:
A padlizsánt megmossk, berakjuk a sütőbe és addig sütjük amíg összeesik. Aztán kivesszük a sütőből, lehúzzuk a héját, és a fokhagymával összeturmixoljuk. Egy jól záródó edénybe tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, a sót és a joghurtot. Jól összekeverjük. Pirítóskenyérrel fenséges, és sokáig eláll. (Lehet előétel, de önálló vacsoraként is megállja a helyét. Sőt, ha kicsit hígabbra csináljuk (több joghurttal), akkor salátöntetként is használható.)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: deakilona72@freemail.hu, 2008. júl. 27. 19:19
A joghurtos padlizsánkrém elkészítési módja és hozzávalói.