Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Andland Debreceni krémese recept

Andland Debreceni krémese recept

Az Andland Debreceni krémese hozzávalói:
A tésztához: 50 dkg liszt, 1 csomag sütopor, 15 dkg zsír, 3 tojássárgája, 15 dkg cukor, kevés tej.
A töltelékhez: 20 deka vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 15 deka porcukor.


Az Andland Debreceni krémese elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, három részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján megsütjük. A kisült lapok egyikét összetörjük, és 2 deci tejben megáztatjuk. Hozzáadunk 1 evokanál lekvárt, 3 evokanál kakaót, fél deci rumot (vagy pár csepp aromát), végül a habosra kevert vajas porcukrot. Az így kapott masszát a két süteménylap közé kenjük. Goz fölött cukorral habosra keverünk 3 tojásfehérjét, és a tetejére kenjük. Szép, fehér máz lesz. Csak másnap szeleteljük, amikor a lapok a töltelékkel összeérnek.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az andland debreceni krémese elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook