Karibi limeos-kókuszos sajtdesszert recept
A Karibi limeos-kókuszos sajtdesszert hozzávalói:Hozzávalók (8 személyre)
A tésztához:
75 g vaj
150 g gabonakeksz összetörve
A krémhez:
350 g krémsajt (pl mascarpone)
85 g méz
150 g kókuszreszelék
1 db lime leve és héja
350 g natúr joghurt
A díszítéshez:
szeletelt lime
A Karibi limeos-kókuszos sajtdesszert elkészítési módja:
A vajat elkeverjük az összetört keksszel. Öntsük a keveréket 7 cm átmérőjű desszertformákba (vagy egy 22 cm átmérőjű leszedhető oldalú tortaformába), és nyomkodjuk le, majd egy fél órára tegyük a hűtőbe. Keverjük simára a krémsajtot a mézzel, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a lime levét, héját, végül pedig elkeverjük benne a joghurtot. Az így kapott krémet a már formában kihűtött vajas kekszre egyenletesen elkenjük. Ismét tegyük hűtőbe a desszertet, és dermesszük egy órát. Vegyük ki a formából a kihűlt süteményt, és limeszeletekkel díszítsük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. júl. 27. 15:05
A karibi limeos-kókuszos sajtdesszert elkészítési módja és hozzávalói.