Halburger recept
A Halburger hozzávalói:4 hamburger-zsömle (puffancs)
vaj
1 doboz natúr tonhal
4 salátalevél
2 paradicsom
2 tojás
ízlés szerint szójababcsíra
A Halburger elkészítési módja:
Vágd fel a zsömléket, vajazd meg őket. Nyisd ki a halkonzervet. A zsömlék alsó felére tegyél 1-1 tonhalat. A tojásokat 10 perc alatt főzd keményre, majd öntsd le a forró tojásokat hideg vízzel, mert így sokkal könnyebb megtisztítani őket, tojásszeletelővel pedig szép vékony szeletekre tudod a keménytojásokat. Szeleteld fel a két megmosott paradicsomot, majd tedd ezt és a felvágott tojásokat a hal tetejére. Mindezt szórd meg szójababcsírával, borítsd rá a zsömle tetejét.
Ha a kész hamburger, egy kicsit összenyomod, könnyebb lesz átharapni. :-)
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:14
A halburger elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.