Dédnagyi kétszersült palacsintája recept
A Dédnagyi kétszersült palacsintája hozzávalói:12-14 palacsinta
hazi szilvalekvar (persze barmilyen mas lekvart is hasznalhatsz, de ezzel a legfinomabb)
1 turo
1 tojas sargaja
1 vanillin cukor
1 tejfol
keves porcukor
A Dédnagyi kétszersült palacsintája elkészítési módja:
A turot osszekeverjuk a tojassargajaval es a vanillincukorral(sargaturo), majd a palacsintakat megkenjuk vastagon a lekvarral, majd a sargaturoval es feltekerjuk oket. Az igy elkeszitett palacsintakat belehelyezzuk egy tepsibe(a tepsi aljara locsolhatsz egy keves olajat, hogy ne ragadjon le). A tejfolt kikeverjuk egy keves porcukorral es a palacsintak tetejere ontjuk, majd mehet a sutobe, 220 fokon kb fel orara.Amikor szepen megpirult a tetejekivesszuk es akar hidegen, akar melegen mar fogyaszthatjuk is!
Ha tobb retegben rakod a palikat a tepsibe, erdekes formakat kaphatsz szeleteleskor, bar akkor nem fog megpirulni mindegyiknek az alja, ami szerintem a legfinomabb!
Ha a lekvar helyett mas gyumolcsoket hasznalsz is nagyon finom lesz!
Mi mar csak igy csinaljuk a palacsintat otthon! Nem lehet rola leszokni!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: masa.mate, 2007. dec. 9. 19:16
A dédnagyi kétszersült palacsintája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.