Feher martas tesztara recept
15 perc
A Feher martas tesztara hozzávalói:
keves vaj (kb egy bo teaskanalnyi)
2-3 ek liszt
2 dl tej
szerecsendio
izles szerint reszelt sajt (ehhez az adaghoz kb 10 dkg elegendo)
A Feher martas tesztara elkészítési módja:
Egy fazekban olvaszd meg a vajat, majd piritsd meg rajta a lisztet(maradjon feher). Folytonos kevergetes kozben lassan add hozza a tejet, elonyos kezi habverot hasznalni, mert csomosodni fog es azzal konyebb simara keverni.Nem muszaj betartani a mennyisegeket, ha tul surunek erzed forras utan a szoszt, adhatsz hozza tobb tejet is. Majd tedd bele a reszelt sajtot, fustolttel is nagyon finom, es vard meg, mig elolvad benne.A vegen egy lehelletnyi szerecsendio es kesz is. Penne tesztahoz nagyon illik, de hasznalhatod rakottakhoz is.
A szerecsendioval mindig kell vigyazni, mert bar nagyon izletesse teheti etkunket, ha tul sokat hasznalunk belole, ugyanugy el is rontja.
A szoszhoz meg igazan illik szerintem a parolt brokkoli, de barmivel dusithatod, amit epp talalsz otthon, vagy szeretsz. (husevoknek kifejezetten jo lehet hozza a piritott szalonnakocka)
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: masa.mate, 2007. dec. 6. 14:47
A feher martas tesztara elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.