Sült csirkecomb szilvaraguval recept
A Sült csirkecomb szilvaraguval hozzávalói:4 személyre
4 egész csirkecomb
3 gerezd zúzott fokhagyma
6 dkg puha vaj
só
frissen őrölt bors
a szilvaraguhoz:
40 dkg szilva
2 dl száraz vörösbor
1-2 evőkanál barna cukor
csipet só
3 dkg vaj
1 dl a sült csirke szaftjából
a körethez:
80 dkg burgonya
1-2 dl a sült csirke szaftjából
só
a tálaláshoz:
zöld fűszerek
A Sült csirkecomb szilvaraguval elkészítési módja:
A megtisztított, szárazra törölt egész csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A puha vajhoz adjuk a zúzott fokhagymát, bekenjük vele a húst, majd kisebb tepsibe fektetjük. Felöntjük 1 dl vízzel és lefedjük alufóliával. 190 fokra melegített sütőben a húst 25-30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és a combokat a sütőbe visszatéve addig sütjük, amíg szépen meg nem pirulnak. (A sütés során keletkezett szaftot leöntjük és félretesszük.) A szilvaraguhoz a megmosott, szárazra törölt, kimagozott szilvát közepes lángon felhevített serpenyőben átmelegítjük. Hozzáadjuk a bort, a cukrot, a sót, majd néhány keverés után 1 dl csirkeszaftot is. 2-3 perc forralás után levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a vajat. A körethez a megtisztított burgonyát kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Áttörjük, sóval és a sült csirke szaftjával ízesítjük. A sült csirkecombot zöld fűszerekkel díszítve, a szilvaraguval és a tört burgonyával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. szept. 1. 19:52
A sült csirkecomb szilvaraguval elkészítési módja és hozzávalói.