Karamellás forró csokoládé recept
A Karamellás forró csokoládé hozzávalói:6 dl tej
3 dl tejszín
1 vaníliarúd
20 dkg apróra vágott tej-, vagy étcsoki
15 dkg cukor
Tetejére tejszínhab és kevés őrölt fahéj
A Karamellás forró csokoládé elkészítési módja:
A karamellhez a cukrot beleszórom egy kisebb lábosba, és takaréklángon keverés nélkül mélyarany színűre olvasztom. Amíg a cukor olvadozik, összemelegítem a tejet a tejszínnel és a hosszában félbevágott vaníliarúddal. Ha már majdnem forr, leveszem a tűzről. A meleg tej-tejszín keverékébe beleszórom az apróra tört csokit, és addig kevergetem, amíg az összes csokidarab fel nem oldódik. A karamellhez óvatosan hozzáöntöm a csokis tejet: ilyenkor először serceg és bugyborékol, de ha kevergetni kezdem, pár perc alatt beleolvad a csokis tejbe. Ha az ital már langyosra hűlt, kihalászom belőle a félbevágott vaníliarudat, és bögrékbe kanalazom. A tetejére édes tejszínhabot púpozok, aztán a pamacsokat megszórom csipetnyi őrölt fahéjjal. 3-4 adag lesz belőle.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2006. okt. 24. 09:19
A karamellás forró csokoládé elkészítési módja és hozzávalói.