Karalábéleves recept


80 dkg karalábé,
40 dkg vöröshagyma,
10 dkg fokhagyma,
3 csokor petrezselyem,
15 dkg vaj,
6 dkg kristálycukor,
2 dl tejföl,
só, bors.
A Karalábéleves elkészítési módja:
A vajat habzásig hevítjük, és pirítani kezdjük rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott karalábét, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint cukrozzuk, valamint hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és a finomra vágott petrezselymet. Néhány percig együtt pirítjuk az egészet, és felöntjük annyi vízzel, hogy a karalábét teljesen ellepje. Felforraljuk, majd ettől számítva 20- 25 percig gyöngyözve forraljuk. A tejfölt simára keverjük, és ezzel habarjuk be a levest. néhány percig főzzük még, majd forrón tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2006. okt. 4. 12:43
A karalábéleves elkészítési módja és hozzávalói.